Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Vizita de lucru a Ambasadorului Ruslan Bolbocean la Ivano-Frankivsk

Publicat:Mon, 20/01/2020 - 15:55

În perioada 15-16 ianuarie, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a întreprins o vizită de lucru la Ivano-Frankivsk, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Șeful Administrației Regionale Denis Shmigal, cu membrii consiliului regional și cu Rectorul Universității Naționale Igor Tsependa, precum și a efectuat o vizită în raionul Kolomîia.

În cadrul întrevederii cu Șeful Administrației Regionale Denis Shmigal, a fost subliniat interesul țării noastre pentru dezvoltarea relațiilor tradiționale de prietenie cu Ucraina, precum și extinderea cooperării la nivel regional, prin promovarea unor proiecte noi în sfera cultural-umanitară. O atenția aparte a fost acordată impulsionării cooperării în domeniile economice și investiționale. Părțile au accentuat în mod special importanța sporirii prezenței vinurilor moldovenești în regiune.

În cursul discuțiilor cu Rectorul Universității Naționale Igor Tsependa a fost exprimat interesul pentru semnarea acordurilor de cooperare cu universitățile din Republica Moldova, care ar facilita colaborarea în cadrul programelor academice. Un accent major a fost pus pe inițierea proiectelor comune în domeniul ecologiei, în mod special privind protejarea râului Nistru.

Pe parcursul vizitei la Kolomîia au fost discutate unele subiecte ce țin de intensificarea interacțiunii, în baza acordurilor de cooperare, cu centrele raionale Ocnița și Drochia din Republica Moldova.