Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Vizita de lucru a Ambasadorului Ruslan Bolbocean la Cernăuți

Publicat:Thu, 16/01/2020 - 10:43

În perioada 14-15 ianuarie, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a întreprins o vizită de lucru la Cernăuți în cadrul căreia a avut o întrevedere cu noul Șef al Administrației Regionale Serhii Osaciuk, cu Rectorul Universității Naționale Roman Petrișin, precum și cu unii reprezentanți ai comunității moldovenilor din regiune.

 

În cadrul întrevederii cu Șeful Administrației Regionale Serhii Osaciuk, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe diverse subiecte de pe agenda de cooperare bilaterală moldo-ucraineană la nivel regional, inclusiv pe intensificarea interacțiunii cu regiunea Cernăuți. Oficialul ucrainean, pornind de la obiectivele comune de integrare europeană, istorie și valori comune, a stăruit în mod special asupra dezvoltării prioritare a dimensiunii cultural-umanitare și comerțului. În context, Ambasadorul s-a referit la examinarea posibilității privind instituirea unui Consulat onorific al Republicii Moldova la Cernăuți, care va contribui la aprofundarea cooperării în domeniile cultural-umanitar și comercial-economic.

 

La încheierea întrevederii, părțile şi-au arătat deschiderea pentru continuarea bunei colaborări, atât prin extinderea proiectelor existente, cât şi prin valorificarea unor noi oportunităţi de cooperare în domeniile de interes reciproc.

 

În cadrul discuțiilor cu Rectorul Universității Naționale Roman Petrisin, părțile au abordat o serie de acțiuni comune privind intensificarea cooperării în domeniile educației, științei și culturii. În particular, vizând efectuarea unor stagii pentru profesori, participarea la conferințele științifice și examinarea posibilității efectuării schimbului de studenți.

 

De asemenea, Ambasadorul a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității moldovenilor din regiunea Cernăuți, cu care a discutat despre organizarea pe parcursul anului curent a unor activități comune.