Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Reuniunea reprezentanților instituțiilor de profil în domeniul gestionării migrației și documentării populației din Republica Moldova și Ucraina în regim de teleconferință

Publicat:Fri, 05/06/2020 - 16:24

La 5 iunie curent, în incinta Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, a avut loc teleconferința privind subiectele actuale în domeniul migrației și documentării populației, la care au participat Viceministrul Afacerilor Externe Evgheny Enin și Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean. De asemenea, în cadrul discuțiilor s-au conectat Directorul Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne Olga Poalelungi, Șеful Departamentului Înregistrare și Evidență a Populației al Agenției Servicii Publice Stelian Gorincioi, precum și Consulul Ambasadei Cezara Ghețu. Din partea Ucrainei la teleconferință a participat și Șeful Adjunct al Serviciului Migrațional de Stat al Ucrainei Natalia Naumenko.

În cadrul conferinței participanții au discutat o serie de chestiuni legate de cooperarea bilaterală în domeniul schimbului de informații, inclusiv, la subiectul cetățenia, documentele emise de organele competente ale ambelor țări, etc.

De asemenea, s-a convenit asupra necesității aprofundării în continuare a interacțiunii bilaterale între instituțiile de profil din ambele țări și extinderii cadrului legal existent.