Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Participarea reprezentanților Republicii Moldova la sesiunea Adunării Parlamentare a GUAM de la Kiev

Publicat:Wed, 27/11/2019 - 10:49

În perioada 26-27 noiembrie curent, Șeful delegației naționale la AP GUAM, Alexandru Jizdan și Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean au participat la cea de-a 12-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare (AP) ai statelor membre ale GUAM.

În prima zi a sesiunii, s-au reunit în ședință Comisiile permanente și Biroul Adunării Parlamentare GUAM. Discuțiile au avut loc în cadrul a trei panele de lucru, care au dezbătut prioritățile naționale și perspectivele de intensificare a cooperării economice, implementarea proiectelor de infrastructură și energetică, precum și interacțiunea statelor membre ale GUAM la nivel interparlamentar și în cadrul organizațiilor internaționale.

Deputatul Alexandru Jizdan a susținut un discurs în cadrul primului panel de discuții referitor la intensificarea cooperării între statele membre ale GUAM în vederea depășirii provocărilor din regiune.

La ceremonia de deschidere a sesiunii Adunării Parlamentare GUAM au luat cuvânt Președintele Adunării, șeful delegației Radei Supreme a Ucrainei la AP GUAM, Sveatoslav Yuraș, Șeful delegației Adunării Naționale a Republicii Azerbaidjan la AP GUAM, Azar Karimli, Șeful delegației Parlamentului Georgiei la AP GUAM, George Mosidze, Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP GUAM, Alexandru Jizdan, Secretarul general al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică, Altai Efendiyev, Președintele Adunării Baltice, Jānis Vucāns, și alți oficiali.

Participanții la reuniune au semnat decizia Adunării Parlamentare ai statelor membre ale GUAM și a Adunării Baltice privind prioritățile de cooperare pentru 2020 - 2023.

Sursa: Parlamentul Republicii Moldova.