Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Participarea Ambasadei la Târgul Internațional de caritate

Publicat:Mon, 02/12/2019 - 18:10

Pe data de 30 noiembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a participat la cea de-a 27-a ediţie a Târgului internațional de caritate „Charity Bazaar 2019”. Evenimentul are loc anual în preajma sărbătorilor de iarnă şi este organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din or. Kiev (IWCK), în coordonare cu soţiile ambasadorilor acreditaţi la Kiev.

La Târgul de caritate din anul curent au luat parte 44 de misiuni diplomatice, din cele 70 acreditate la Kiev, care și-au etalat cele mai bune produse și obiecte tradiționale, cum ar fi produse alimentare, băuturi și suveniruri, într-o sărbătoare multiculturală de culori și cântece.

Standul Republicii Moldovei s-a bucurat de o mare popularitate printre vizitatorii târgului. Ambasada Republicii Moldova a amenajat o compoziție de iarnă cu ornamente tradiționale și a expus în cadrul evenimentului cele mai delicioase produse moldovenești, printre care vinuri, sucuri, bomboane, dulceţuri, precum și bucate tradiționale, plăcinte, sărmale, copturi.

Partea oficială a evenimentului s-a încheiat cu un program festiv și concursuri cu premii. Ansamblul de dans „Solnishko”, sub conducerea lui Mihai Guzun, artist al poporului din Ucraina, originar din Republica Moldova, a prezentat câteva dansuri populare moldovenești, care au fascinat publicul.