Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Eliminarea unor restricții la intrarea cetățenilor străini în Ucraina

Publicat:Tue, 16/06/2020 - 13:42

Pe 12 iunie curent, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat Hotărârile nr. 477 și 480 (publicate pe site-ul Guvernului pe 13 iunie curent) prin care au fost eliminate unele restricții la intrarea cetățenilor străini și a apatrizilor pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, potrivit noilor decizii, în perioada de carantină se permite traversarea frontierei de stat a Ucrainei de către cetățenii străini și apatrizi cu următoarele condiții:

  1. Procurarea poliței (certificat de asigurare) care să acopere cheltuielile legate de tratarea coronavirusului COVID-19.
  2. Plasarea în spațiile pentru observație (carantină) care vor fi identificate de către administrațiile regionale din Ucraina, pe o perioadă de 14 zile. Urmează a fi plasate în carantină persoanele care provin ori s-au aflat pe teritoriul statelor cu focare active de coronavirus COVID-19 (cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus COVID-19).

Notă: Statele cu o largă răspândire a cazurilor de coronavirus COVID-19 sunt acelea în care numărul de cazuri active de COVID-19 este mai mare de 40 de persoane la 100 de mii. Conform informației furnizate la 15 iunie curent de către Ministerul Sănătății al Ucrainei, Republica Moldova se regăsește în lista statelor cu o răspândire ridicată a cazurilor de coronavirus COVID-19. Lista poate fi accesată AICI

Excepțiile de la condițiile sus-menționate sunt detaliate în Hotărârile respective: