Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Bilanțul acțiunilor Ambasadei pentru perioada aplicării restricțiilor de călătorie în Ucraina: 15 217 de cetățeni au fost repatriați acasă

Publicat:Wed, 17/06/2020 - 13:19

În perioada 16 martie - 15 iunie 2020, echipa Ambasadei Republicii Moldova în cooperare cu autoritățile ucrainene de resort a coordonat acțiunile de asistență consulară și de repatriere a unui număr de 15 217 de cetățeni ai Republicii Moldova, care au rămas blocați în Ucraina și în statele limitrofe. Tranzitarea teritoriului Ucrainei de către cetățenii Republicii Moldova s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale aplicate pentru perioada carantinei, prin intermediul a 68 de coridoare sanitare create în acest sens.

Pe această cale, Ambasada Republicii Moldova aduce sincere mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe, Serviciului Grăniceresc de Stat și Poliției Naționale a Ucrainei pentru deschiderea și cooperarea deosebită în repatrierea cetățenilor Republicii Moldova în situația dificilă generată de noul coronavirus COVID-19.

După cum am informat anterior, din 15 iunie curent restricțiile temporare de intrare în Ucraina pentru cetățenii străini au fost anulate.