Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Ambasadorul Ruslan Bolbocean a participat la reuniunea Consiliului Reprezentanților Permanenți ai statelor membre ale GUAM

Publicat:Wed, 02/10/2019 - 15:30

La 2 octombrie curent, Președinția ucraineană în cadrul GUAM a convocat Consiliul Reprezentanților Permanenți ai statelor membre ale GUAM la sediul Organizației de la Kiev. Principalele subiecte discutate au fost următoarele: totalurile reuniunii Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai GUAM de la New York, agenda următoarelor activități ale Președinției ucrainene și semnarea mai multor acorduri cuadrilaterale ale GUAM.

Secretarul General al GUAM Altai Efendiev a trecut în revistă principalele decizii, care au fost adoptate la reuniunea CMAE de la New York, subliniind tendința statelor membre de a activiza formatul cuadrilateral al cooperării. Au fost menționate direcțiile prioritare, care necesită o coordonare strânsă și efectivă, după cum urmează: componenta economică, cea de cooperare în cadrul organizațiilor internaționale, precum și cea ce ține de comunicare strategică pe plan extern.

La finalul reuniunii, au fost stabiliți termenii referință pentru pregătirea semnării acordurilor în domeniul comunicării strategice, securității cibernetice, cooperării vamale și comerciale dintre statele membre ale GUAM.