Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

 

      

Ambasador

Ruslan
BOLBOCEAN

Stimați vizitatori,

Bine ați venit pe pagina web a Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina!

După proclamarea în august 1991 a independenței, Republica Moldova și Ucraina au reușit să se avanseze impresionant pe complicata cale de edificare a statelor democratice suverane, implementare a reformelor structurale profunde, afirmare pe arena internațională.

Anul 1992 a devenit unul semnificativ pentru istoria contemporană a relațiilor moldo-ucrainene – la 10 martie Republica Moldova și Ucraina au stabilit relațiile diplomatice, iar la 23 octombrie au semnat tratatul politic de bază în care și-au exprimat dorința de a dezvolta cooperarea bilaterală în domeniile de interes reciproc în baza principiilor de prietenie și bună vecinătate.

Obiectivul nostru comun pe parcursul acestor ani rămâne neschimbat – promovarea dialogului politic, activizarea schimburilor comercial-economice, consolidarea legăturilor cultural-umanitare între Republica Moldova și Ucraina. Posibilități noi pentru intensificarea interacțiunii, atât la nivel bilateral, cât și pe plan multilateral, se deschid în contextul politicii de integrare europeană promovate cu perseverență de către ambele țări.

Totodată, sunt convins că există un potențial mare pentru extinderea și aprofundarea în continuare a relațiilor bilaterale în diverse domenii, Republica Moldova și Ucraina depunând eforturi conjugate în vederea valorificării cât mai depline a acestuia.

În sfera de competență a Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, de asemenea, intră obiectivul dezvoltării relațiilor bilaterale cu Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistanul - țările în care Misiunea diplomatică este acreditată prin cumul.

Contribuirea eficientă la realizarea cu succes a obiectivelor importante menționate mai sus constituie o prioritate a activității Ambasadei Republicii Moldova la Kiev. Misiunea diplomatică își concentrează eforturile asupra promovării şi protejării intereselor statului moldovenesc şi ale cetăţenilor moldoveni, în conformitate cu principiile general recunoscute ale dreptului internaţional și legislaţiile în vigoare ale Republicii Moldova și țărilor de acreditare.

Pe pagina noastră web puteți găsi informații pertinente privind activitatea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev și serviciile prestate, inclusiv în domeniul consular. De asemenea, sunt prezentate informații actualizate despre Republica Moldova și cele mai importante evenimente ce vizează relațiile bilaterale cu statele de acreditare. Sper că informaţiile plasate vă vor fi utile și potrivite.

Mulțumesc pentru atenție și vă invit să vizitați pagina web a Ambasadei Republicii Moldova.

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar

al Republicii Moldova

Ruslan BOLBOCEAN

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda