Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Acțiunile Ambasadei în condițiile situației epidemiologice

Publicat:Tue, 07/04/2020 - 12:19

În perioada actuală de criză, legată de agravarea situației epidemiologice urmare răspândirii infecției COVID-19 și restricțiilor aplicate la traversarea frontierelor de stat, Ambasada continuă eforturile în vederea creării unor condiții optime pentru reîntoarcerea cetățenilor țării noastre în Republica Moldova.

Astfel, urmare acțiunilor întreprinse de către Ambasadă, în comun cu autoritățile ucrainene de profil, săptămâna trecută au fost create noi coridoare sanitare, care au permis traversarea teritoriului Ucrainei și revenirea în Republica Moldova a peste 800 cetățeni moldoveni din Federația Rusă, Polonia, Republica Belarus și Țările Baltice. În total, pe durata perioadei de criză, Ambasada a contribuit la reîntoarcerea în Republica Moldova a circa 1500 cetățeni.

Totodată, Ambasada atenționează cetățenii Republicii Moldova, ca înainte de a porni la drum, să se informeze la Ambasadă în vederea stabilirii tuturor aspectelor legate de tranzitarea teritoriului Ucrainei în condițiile situației epidemiologice, întru evitarea unei blocări a acestora la frontieră.

Cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să ne contacteze la numărul de urgență al Ambasadei +380683842016 și/sau pe adresa de email: kiev@mfa.gov.md