Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Acțiunile Ambasadei în condițiile situației epidemiologice

Publicat:Mon, 30/03/2020 - 00:00

În perioada actuală de criză, legată de agravarea situației epidemiologice urmare răspândirii infecției COVID-19 și restricțiilor aplicate la traversarea frontierelor de stat, Ambasada în cooperare cu instituțiile naționale din Republica Moldova întreprinde zilnic un șir de măsuri pentru soluționarea rapidă a problemelor cu care se confruntă cetățenii țării noastre la reîntoarcere în Republica Moldova.

Astfel, datorită acțiunilor întreprinse de către Ambasadă, cu asistența autorităților ucrainene de profil, în ultima perioadă de timp peste 700 de cetățeni ai Republicii Moldova au traversat teritoriul ucrainean, deplasându-se acasă din Federația Rusă, Polonia, Germania, țările Baltice și Belarus, pentru unitățile de transport fiind create coridoare sanitare. În context, Ambasada apreciază înalt cooperarea stabilită cu Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Grăniceresc de Stat și Poliția Națională din Ucraina.

Ambasada va depune și pe viitor eforturi pentru acordarea asistenței posibile cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotarele țării. Pornind de la circumstanțele neordinare în care activează misiunea diplomatică, contăm și în continuare pe înțelegerea cetățenilor a situației actuale foarte dificile.