Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan, Republica Uzbekistan și Republica Armenia

A A A

Întrevederea Ambasadorului Ruslan Bolbocean cu Viceprim-ministrul Republicii Armenia Tigran Avinyan

Publicat:Tue, 10/09/2019 - 09:39

Pe data de 6 septembrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean, acreditat prin cumul în Republica Armenia, a fost primit de Viceprim-ministrul Republicii Armenia Tigran Avinyan.

Interlocutorii au constatat dinamica bună a dialogului bilateral, în special accentuând că inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Erevan va facilita cooperarea dintre ambele țări.

Ambasadorul Ruslan Bolbocean a pledat pentru demararea activității comisiei interguvernamentale, care ar putea deveni un mecanism eficient pentru aprofundarea relațiilor în domeniile de interes reciproc.

Viceprim-ministrul Tigran Avinyan a salutat această propunere și a propus lansarea pregătirilor de către ambele părți.

În perioada 5-6 septembrie curent, Ambasadorul Ruslan Bolbocean a întreprins o vizită de lucru în Republica Armenia. Agenda vizitei a cuprins întrevederi bilaterale cu demnitarii de rang înalt din cadrul Guvernului și Parlamentului armean, inclusiv cu Vicepreședintele Adunării Naționale Alain Simonyan, Președintele Grupului parlamentar de prietenie moldo-armean Armen Pambukhchyan și cu Viceministrul Afacerilor Externe Shavarsh Kocharyan, cu care a discutat întreg spectru al relațiilor bilaterale.